David Dekker sprint naar Nederlandse beloftentitel

images

De zege in de wegwedstrijd van het Nederlandse Loterij NK in Ede ging naar David Dekker. De renner van Metec-TKH won in de sprint. Nils Eekhof (Sunweb) werd tweede, Marijn van den Berg namens Metec-TKH derde.

De wedstrijd zat lang op slot, hoewel kopgroepen wel probeerden de impasse te doorbreken. De meest serieuze poging kwam op naam van Ide Schelling (SEG), Marijn van den Berg (Metec-TKH), Stijn Daemen (Homesolutions) en Ramon van Bokhoven die op twee ronden van het einde ten aanval trokken en veertig seconden kregen. In de absolute slotfase was er nog een uitval van Daan Hoole (SEG) en Dylan Bouwmans (Metec-TKH), maar ook zij kregen geen ruimte.

De sprint was onvermijdelijk en het was Dekker die - na het behalen van zeven jeugdtitels op de weg en in het veld-  naar de nationale driekleur sprintte. De zoon van oud-prof Erik was uiteraard in zijn nopjes met de winst.  "Ik had vooraf aangegeven vertrouwen te hebben in de sprint. Het peloton ontbeert op dit moment een topsprinter die er bovenuit steekt - een type als Jakobsen een paar jaar geleden. Als er op de macht gesprint wordt, het loopt hier nog even iets omhoog, dan weet ik dat ik een goede kans maak. We hebben wel geprobeerd de koers hard te maken. Ik zou zelf alleen mee springen als ik echt kansrijk was, maar dat moment kwam niet. We hadden een punt afgesproken op tien kilometer van het einde dat we definitief zouden besluiten in te zetten op een sprint en dat kwam er van. Deze titel betekent heel veel voor me. Voor de ploeg omdat we hier een sterke koers hebben gereden en voor mezelf omdat dit een bekroning van een sterk seizoen is. Ik heb dit seizoen op meerdere momenten en op verschillende manieren gewonnen en deze zege springt er dan natuurlijk uit." 

Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl