Hoole hoopt met SEG ook wegtitel te behalen

images

Daan Hoole werd woensdag Nederlands kampioen tijdrijden namens SEG Racing Academy. Daarmee was zijn nationale titelstrijd in Ede al dik geslaagd, maar hij wil met de opleidingsploeg van Bart van Haaren ook komende zaterdag het rood-wit-blauw veroveren. En hij erkent:  “De druk is best hoog.”

De afgelopen drie jaren bleek SEG nameijk steeds de winnende formatie. Nadat Fabio Jakobsen in 2016 in de massasprint zijn eerste nationale titel bij de beloften op de Brouwersdam veroverde, bleek de huidige prof van Deceuninck QuickStep een jaar later in het Montferland na een zware finale gewoon de beste in een uitputtingsslag. Hij bewees ermee klaar te zijn voor de overstap naar de profs en die stap verteerde hij bijzonder goed, aangezien hij al zeges in de Scheldeprijs en de BinckBank Tour op zijn naam heeft weten te zetten.

Zijn opvolger vorig jaar op de Brabantse Wal – Julius van den Berg – wist op het moment dat hij van start ging in zijn gouden race al dat hij direct daarna de overstap maken zou naar het profpeloton en vierde zo een prachtig afscheid van de beloftencategorie. Hij rijdt momenteel voor Education First. SEG nam met de drie titels op rij min of meer het stokje over van Rabobank dat tot 2015 (winnaar Stan Godrie) heel vaak het kampioenschap voor wielertalenten domineerde. In veel gevallen was ook in deze ploeg het rood-wit-blauw de opmaat naar een profcontract.

Als het aan Hoole ligt, gaat ook SEG die reeks doorzetten. “We hebben zeker ambities voor zaterdag. SEG Racing  Academy heeft de laatste drie jaar gewonnen, die ‘streak’ moeten we voortzetten. Dat is zeker een druk, maar ik denk dat we opnieuw kunnen winnen, wanneer we goed als ploeg rijden en een goed plan hebben .” Maar tegenstand is er ook, zo weet Hoole.“Sunweb is sterk met onder andere Nils Eekhoff  in de gelederen en Metec-TKH heeft - met onder andere Marijn van den Berg  -de grootste continentale ploeg aan de start. Dat kan ook een factor zijn.”  Ook veel clubteams hebben een ruime afvaardiging aan het vertrek zaterdag zoals de Wielerploeg Groot-Amsterdam en Sensa-Kanjers voor Kanjers.

2018: Julius van den Berg

2017: Fabio Jakobsen

2016: Fabio Jakobsen

2015: Stan Godrie

2014: Tim Kerkhof

2013: Dylan van Baarle

2012: Moreno Hofland

2011: Ramon Sinkeldam

2010: Tom-Jelte Slagter

2009: Steven Kruijswijk

Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl