Van Emden naar tweede proftitel tijdrijden

images

 

Jos van Emden is in Ede Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Hij behaalde zijn tweede titel tegen de klok. Eerder won hij in 2010. Sebastian Langeveld werd tweede op 8 seconden, Dylan van Baarle derde op 27 tellen. Marien Bogerd van Allinq-Krush-De IJsselstreek won de clubtitel door Kannibaal-duo Bert Smilda (tweede) en Wieger van der Wier (derde) voor te blijven.

Van Emden was blij het rood-wit-blauw weer om de schouders te kunnen trekken. "In 2010 was ik natuurlijk kampioen geworden, maar de jaren daarna was er telkens minimaal één sterker. Terwijl ik toen waarschijnlijk wel eens een beter kampioenschap reed dan nu het geval was. Maar ik vind eerlijk gezegd dat de trui me toe komt op basis van mijn internationale tijdritresultaten van de afgelopen jaren. Ik ben blij dat het parcours eens niet zo lang was als in andere jaren. Deze lengte was meer in mijn voordeel, al had ik op het laatst nog wel wat verval. Maar ik hield genoeg over om het rood-wit-blauw weer aan te mogen trekken. Waarschijnlijk wordt de BinckBank Tour de eerste wedstrijd waarin dat gebeuren gaat, ik kijk er al naar uit."

Sebastian Langeveld kampte met dubbele gevoelens. "Met mijn tweede plek ben ik best tevreden, daar had ik vooraf voor getekend. Maar als je hoort dat het verschil maar acht seconden was, dan realiseer je jezelf wel dat ik heel dichtbij het goud was vandaag. Maar ik vind wel dat de titel Jos toekomt. Hij is gewoon een steengoede tijdrijder."

Dylan van Baarle verruilde het goud van 2018 (Bergen op Zoom) voor het brons. "En dat terwijl ik volgens de gemeten waarden beter reed dan vorig jaar. Het heeft met de vorm van de dag te maken, maar niet alleen die van mij, maar ook die van mijn tegenstanders. Vandaag waren er twee sterke renners beter."

Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl