Alles wat je moet weten over de NK Wegwedstrijden

images

Op zaterdag 29 juni strijden de beloften en Elite vrouwen om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Vanaf de Arnhemseweg gaat de wedstrijd van start en wordt deze vervolgd richting Bennekom over de Dreeslaan en Diedenweg. Vanaf de licht glooiende Geertjesweg in Wageningen rijden de renners via de Hartenseweg terug naar Ede. De beloften rijden de ronde van 25,2 kilometer zes keer en de vrouwen vijf keer.

Op zondag 30 juni is het de beurt aan de Elite mannen. Nederlands beste mannen strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Ook de mannen rijden vanaf de Arnhemseweg de plaatselijke omloop van 25,2 km vanuit Ede door Bennekom naar Wageningen. De mannen rijden de ronde van 25,2 kilometer negen keer

 

(Klik op de afbeeldingen om te vergoten)

Programmaboek
Download hier het programmaboek. 


Startlijsten
Bekijk hier de startlijsten 

Weerbericht & tips
Zaterdag is het in Ede stralend zonnig en is er geen bewolking aanwezig. Met een middagtemperatuur van 33 graden wordt het erg warm. Er waait een matige zuidoostenwind, windkracht 3. Gelukkig is de luchtvochtigheid laag waardoor de warmte niet drukkend aanvoelt.

Zondag schijnt de zon in Ede ook de hele dag. In de middag wordt het 27 graden en staat er een tot matig aantrekkende westenwind, kracht 3 of 4. De luchtvochtigheid zakt in de middag naar 50%.
(Dit weerbericht is verzorgd door weerman Ed Aldus - Update 28 juni)

Kom jij naar Ede om de beste Nederlandse renners in actie te zien komen tijdens de wegwedstrijden? Dan hebben we een aantal tips voor je!

 • Drink voldoende water! Neem een bidon of flesje water mee. Er worden twee waterpunten gecreëerd waar je je bidon en flesje kunt vullen:
  • Op het Fanplein aan het Raadhuisplein
  • Aan het begin van de finishstraat op de Arnhemseweg (t.h.v. Hotel De Paasberg)
 • Zoek zoveel mogelijk de schaduw op
 • Neem zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor en smeer je hiermee regelmatig goed in
 • Trek luchtige kleding aan en draag in de volle zon een pet, zonnehoed of zonneklep
 • Word je flauw of voel je je niet goed? Breng een bezoek aan de EHBO post op het Raadhuisplein of bij Hotel de Paasberg

 

Het parcours en leuke locaties om de wedstrijd te bekijken. 
Zaterdag strijden de Beloften en Elite vrouwen om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Zondag is het de beurt aan de Elite mannen. Wil jij de nieuwe Nederlandse kampioenen komen aanmoedigen? Wij hebben leuke kijklocaties voor je op een rij gezet. 

 1. Het start en finishgebied is aan de Arnhemseweg. Een unieke plek om de renners aan te moedigen en de doorkomsten te bekijken
 2. Het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot Fanplein. Hier kun je onder het genot van een lekker drankje op een groot scherm de koers volgen.
 3. Op de Klinkenbergerweg zie je de renners van twee kanten aankomen, dubbel genieten dus. De Klinkenbergerweg is makkelijk te bereiken vanaf station Ede Wageningen en Station Ede-Centrum.
 4. De Geertjesweg en Hartenseweg zijn ideaal om ‘de klimmetjes’ in het parcours te aanschouwen.
 5. Het centrum van Bennekom: het parcours loopt dwars door het centrum, hier kun je de wedstrijden en de renners van dichtbij bekijken.

(Klik op de afbeelding om te vergoten)


Bereikbaarheid
Parkeren centrum
Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in Q-park Achterdoelen, Q-park Markt, of op Bunschoterplein.

Met de fiets
Hier stal je je fiets veilig in een bewaakte fietsenstalling: Marktstraat 75 (gratis) (openingstijden: woensdag en zaterdag: 7:30 - 18.30, zondag gesloten) en Station Ede-Wageningen. Buiten de route kun je je fiets in de gebruikelijke stallingen plaatsen.

 

Bezoek het NK Fanplein
Kom op zaterdag of zondag naar het Fanplein, op het Raadhuisplein in Ede. Het plein ligt aan het parcours van alle wegwedstrijden, dus vanaf hier kun je in een gezellige setting de renners aanmoedigen. Op het plein is er op alle drie de dagen een Kids Zone, met onder andere een Pumptrack en een 17 meter lange beweegbaan waarop kinderen kunnen springen, klimmen en klauteren.

Tot slot is er natuurlijk voldoende gelegenheid om eten en drinken te nuttigen, wat gezien de weersvoorspellingen erg goed van pas gaat komen!

Openingstijden Fanplein:
Zaterdag 30 juni:            10.00u – 17.30u
Zondag 31 juni:              12.30u – 17.30u


Veel gestelde vragen en bereikbaarheid
Bekijk hier de veelgestelde vragen voor bezoekers en bewoners. Zoals informatie over parkeren, bereikbaarheid etc. 

Kijktips
Zaterdag 29 juni: live-verslag van de NOS om 17:00 tot 17:57 uur (programmering onder voorbehoud)
Zondag 30 juni: live-verslag van de NOS om 15.45 tot 18.00 uur. (programmering onder voorbehoud)