Van Baarle kent zijn uitdagers voor NK Tijdrijden

images

Dylan van Baarle kent zijn uitdagers voor het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. De renner van Team Ineos kan woensdagmiddag 26 juni tegenstand verwachten van Niki Terpstra (Total-Direct Energie). De nummer twee van vorig jaar meldde zich ook dit jaar aan voor de nationale titelstrijd tegen de klok.

Terpstra – die drie titels veroverde op de weg – veroverde twee keer zilver op het NK tijdrijden.  Behalve vorig jaar was dat ook in 2013 toen in het Groningse Winsum de noordelijke favoriet Lieuwe Westra ‘Het Beest’ met klein verschil met de titel aan de haal ging.

Met Jos van Emden (Jumbo-Visma) is wel een voormalig tijdritkampioen present, deze week won hij nog de proloog van de ZLM Tour. Ook voormalig beloftenkampioenen tijdrijden Julius van den Berg (EF) en Steven Lammertink (Vital Concept), Koen Bouwman, Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma), Martijn Tusveld (Sunweb), Sebastian Langeveld (EF), Brian van Goethem (Lotto-Soudal en Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) zijn voorzien. De laatste geldt als plaatselijk favoriet, want hij werd geboren in Ede. Outsiders uit continentale hoek zijn onder anderen nationaal uurrecordhouder Dion Beukeboom en Nederlands kampioen beloften van 2018 Hartthijs de Vries. Beide renners rijden voor Vlasman.

Bij de elite-zonder-contract neemt titelverdediger Ronan van Zandbeek (Invicta) het op tegen onder anderen voormalig kampioen Remco Grasman (Volharding), schaatser Douwe de Vries (NWVG) en het IJsselstreek-duo in vorm Robin Löwik en Marien Bogerd. Opvallend is ook de aanwezigheid van voormalig prof en wereldkampioen bij de junioren Kai Reus op de startlijst. Tegenwoordig rijdend voor WV West-Frisia. 

De kampioenen van de afgelopen tien jaar:

2009: Stef Clement

2010: Jos van Emden

2011: Stef Clement

2012: Lieuwe Westra

2013: Lieuwe Westra

2014: Tom Dumoulin

2015: Wilco Kelderman

2016: Tom Dumoulin

2017: Tom Dumoulin

2018: Dylan van Baarle

Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl