Van den Berg naar nationale beloftentitel

images

Julius van den Berg (SEG Racing Academy) is op de Brabantse Wal Nederlands kampioen bij de beloften geworden. Zilver was voor zijn ploeggenoot Marten Kooistra, brons naar Oscar van Wijk (Destil-Parkhotel). De laatste rekende in de slotfase af met Dylan Bouwmans van Metec-TKH en een zeer strijdlustige Nils Shinschek (Jonge Renner).

Julius van den Berg- die bij de profs van EF-Drapac gaat rijden - sloot zijn beloftenperiode af zoals hij wilde. "Op het NK Tijdrijden greep ik naast de winst en daardoor ging ik toch wel even aan mezelf twijfelen. Ik ben dan ook heel blij met de manier waarop ik hier de titel grijp. Er wordt soms wat afwachtend gekoerst op een NK, maar ik wilde direct voor strijd zorgen."  De Noord-Hollander sprong naar een kopgroep toe en liet vervolgens in de voorlaatste ronde de andere koplopers

De Noord-Hollander won dit jaar de Ronde van Noord-Holland en de Midden-Brabant Poort Omloop en zette de kroon op een mooi seizoen. "We hebben als team de favorietenrol waargemaakt. Ik heb heel veel zin in het nieuwe profavontuur, al is het jammer dat ik dan minder in mijn rood-wit-blauwe trui kan rijden. Maar dat nadeel weegt niet op tegen de voordelen in dit geval."