Ammerlaan, Rijnbeek en Buters winnen laatste NK-goud

Rozemarijn Ammerlaan (junior-vrouwen), Maud Rijnbeek (nieuweling-meisjes) en Joris Buters (nieuwelingen) hebben de laatste drie rood-wit-blauwe truien veroverd op het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom. Waarmee een einde kwam aan een druk bezochte en sportief succesvolle openingsdag van drie dagen NK op de Brabantse Wal.

Ammerlaan bleef ploeggenote Britt Knaven voor, derde werd Femke Gerritse. Voor Ammerlaan kwam een droom uit met het behalen van het rood-wit-blauw. "Het hele seizoen waren Britt en ik gewaagd aan elkaar in de tijdritten, dus we hadden goede hoop dat we één en twee zouden worden. De volgorde stond niet vast, maar ik stak er vandaag iets boven uit. Ik hoorde dat ik onderweg sneller was, maar ik had het heel lastig na het tussenpunt. Ik ben nog nooit zo kapot geweest, maar het was het wel waard met het behalen van het rood-wit-blauw."

Maud Rijnbeek werd de nieuwe kammpioene bij de nieuweling-meisjes. Daniek Hengeveld (tweede) en Elise Uijen (derde) eindigden op negen tellen van de winnares. "Het was spannend op het tussenpunt, daar reed ik dezelfde tijd als wegkampioene Sofie van Rooijen, maar ik had blijkbaar nog iets meer over voor het laatste deel" constateerde Rijnbeek. Uiteindelijk waren de verschillen op de finishlijn bij de nieuwelingen nog kleiner. Joris Buters won met twee tellen voorsprong op Boris Romers. Het brons ging naar Mathijs de Kok. Hij eingide op zes seconden.