Van Baarle wint zijn eerste tijdrittitel bij de profs

images

BERGEN OP ZOOM - Dylan van Baarle is Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De renner van Sky greep daarmee zijn eerste rood-wit-blauwe trui op dit onderdeel bij de profs. Niki Terpstra eindigde als tweede, Wilco Kelderman legde beslag op een derde plaats.  Onderweg was aanvankelijk Jos van Emden even de snelste, maar vanaf het tweede tussenpunt greep Van Baarle de leiding en bouwde hij zijn voorsprong gestaag verder uit.

Voor Van Baarle kwam een droom uit met het winnen van dit tijdritkampioenschap. Bij de beloften was hij al eens tijdritkampioen, maar bij de elite was dat nog nooit gelukt. "De afgelopen jaren ben ik blijven investeren in het tijdrijden, maar helaas stond ik in deze categorie nog nooit op het podium. Dit jaar lag er een kans en daarom was ik erop gebrand hier goed te presteren.  Ik ben er speciaal eerder voor terug gekomen van hoogtestage, de rest van de renners die nog meedoen voor een plek in de Tourploeg blijft tot zondag. Ik wilde graag rijden en ben nu heel blij dat ik de ploegleiding daarvan heb kunnen overtuigen. Maar het is natuurlijk ook heel mooi om een keer het rood-wit-blauw te pakken. Dit jaar waren mijn tijdritten internationaal gezien nog niet super, maar ik had wel gemerkt dat het in mijn voordeel is als er een lange tijdrit wordt gereden en die hadden we natuurlijk.”

Jos van Emden werd uiteindelijk vijfde, hij moest in extremis ook Dion Beukeboom voor laten gaan. Bij de elite-zonder-contract ging de nationale titel naar Ronan van Zandbeek die Wieger van der Wier (tweede) en Remco Grasman (derde) mee op het podium kreeg.

Bekijk hier de uitslagen