Noorderlingen winnen nationale titel bij beloften en junioren

images

BERGEN OP ZOOM - Hartthijs de Vries is Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften geworden.De Friese renner van NWV Groningen had onderweg de tweede tussentijd, maar tijd snelste onderweg Jarno Mobach kwam op de finish net te kort voor het podium. Nils Eekhoff werd tweede, Daan Hoole derde.

"Ik had naar dit kampioenschap toegeleefd, heb als een monnik geleefd: op tijd naar bed, twee keer in de week naar de masseur en de fysio. Ik wist dat er een kans lag voor mij om te winnen en ben heel blij dat ik die gepakt heb." Onderweg was hij niet de snelste. "Nee, maar ik heb er een beetje een specialiteit van gemaakt om me iets te sparen voor het tweede deel van de tijdrit. Heel iets op reserve rijden in het eerste stuk en dan volle bak naar de finish."

Eerder op de dag won Axel van der Tuuk uit Assen de nationale titel bij de vrouwen. Zilver ging naar Manuel Michielsen, derde werd Enzo Leijnse. Van der Tuuk verraste zichzelf met de zege. "Ik had niet gehoord dat ik de snelste tussentijd had. Dat ik uiteindelijk als snelste was aan de finish, was al heel mooi meegenomen. Voor mij was Leijnse favoriet, dus toen hij niet sneller bleek, gaf dat vertrouwen. Ik ben eerstejaars en wist dat ik mee kon doen voor de prijzen als ik goed in orde was. Dat was ik duidelijk."