Van Dijk heeft eindelijk weer rood-wit-blauw

images

BERGEN OP ZOOM - Ellen van Dijk is voor de vierde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De Europees kampioene tegen de klok won in Bergen op Zoom met zes tellen verschil op Anna van der Breggen. Lucinda Brand ging als derde mee op het podium. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten greep net naast een medaille met een vierde plaats.

Van Dijk toonde zich content met de zege. "Ik ben heel blij met deze titel. Het was alweer vijf jaar geleden voor mij dat ik won. Het valt in Nederland niet mee om te winnen met meerdere wereldtoppers op dit onderdeel, de verschillen waren niet voor niets telkens heel klein de afgelopen jaren. Dit had ook het podium van een WK kunnen zijn.  Ik won natuurlijk eerder al wel de Europese titel, maar ben heel blij dat ik nu het rood-wit-blauw weer om de schouders heb." 

De Woerdense van Team Sunweb ziet het als een momentopname dat ze er nu boven uit stak. "Het verschil tussen winnen en verliezen is vaak het verschil tussen een goede en een slechte dag op een NK tijdrijden. Dit parcours lag me zeker, het was een parcours om lekker op te rammen en dat ligt me. Hopelijk kan ik begin augustus ook mijn Europese titel verdedigen in Glasgow."

Bekijk hier de uitslagen