Van Vleuten wil regenboogtrui showen in Brabant

images

Annemiek van Vleuten bereidt zich momenteel met een hoogtestage voor op de Giro d'Italia voor vrouwen. De enige wedstrijden die ze in de aanloop naar deze Giro Rosa rijden zal, zijn de Nederlands kampioenschappen op de Brabantse Wal. De wereldkampioene tegen de klok rijdt zowel het NK tijdrijden in Bergen op Zoom als de nationale titelstrijd op de weg met aankomst in Hoogerheide.

Twee wedstrijddagen dus, die niet alleen voorbereiding zijn, maar het NK tegen de klok is natuurlijk ook een belangrijk doel voor de renster uit Wageningen, die de afgelopen twee jaar de nationale driekleur won op dit onderdeel in Middelharnis en 's-Heerenberg. Eerder stond ze ook al eens in het rood-wit-blauw te pronken in Zaltbommel. “Het is misschien geen omvangrijk programma dat ik afwerk richting de Giro Rosa, maar het aantal wedstrijddagen is zeker niet te weinig. Ik heb ondertussen wel gemerkt dat ik me in training heel goed voor kan bereiden op belangrijke doelen. Waar anderen soms nog een aantal wedstrijden nodig hebben in de aanloop naar een belangrijk doel, heb ik soms het idee dat ik juist minder wordt hoe meer wedstrijdkilometers ik in de benen heb."

Voor Van Vleuten is met name de tijdrit in Bergen op Zoom een groot doel. "Naar het Nederlands Kampioenschap tijdrijden kijk ik uit. Starten in de regenboogtrui is altijd speciaal en dat gebeurt eigenlijk in een seizoen niet heel vaak. Maar extra speciaal is het wanneer je die trui mag aantrekken in eigen land." De wegwedstrijd met start in Nispen en aankomst in Hoogerheide is een mooie bonus voor de renster uit de Australische formatie Mitchelton-Scott. "Op een vrijwel vlak parcours zal het lastig zijn om als eenling voor de prijzen mee te doen. Ik verwacht dat de kampioene uit één van de grotere blokken komt (Boels-Dolmans, Sunweb, WaowDeals Pro Cycling maar zeker ook Parkhotel Valkenburg, red.). Zij hebben meerdere ijzers in het vuur tijdens de wedstrijd, als eenling moet je gokken op de juiste ontsnapping. Natuurlijk probeer je voor een optimaal resultaat te gaan, maar ik reken op voorhand nergens op."