Nieuws

juni 2019

zondag 30.06.2019

Fabio Jakobsen.jpg
Jakobsen sprint naar eerste proftitel in Ede

Fabio Jakobsen is in Ede Nederlands prof kampioen geworden. Hij bleef op het Nederlandse Loterij NK Wielrennen Moreno Hofland (tweede) en Bas van der Kooij (derde) mee op het podium.

lees meer

zondag 30.06.2019

CORVOS_00031000-039.jpg
Een open strijd verwacht bij de profs

Bij de vrouwen wierpen we al de vraag op wie er met Wiebes naar de streep wil rijden. Zo mag je jezelf ook afvragen hoeveel profs er zondag vol vertrouwen willen sprinten met Fabio Jakobsen. De eenling van Deceuninck-QuickStep kan zonder hulp niet gerust zijn op een dergelijke afloop tegen de blokken van Jumbo-Visma en Roompot-Charles. Of komt voor hem de redding uit de continentale hoek, waar wellicht renners hardop dromen van een korte klassering naast of zelfs op het podium?

lees meer

zaterdag 29.06.2019

Wiebes.jpg
Wiebes wint na boeiend kampioenschap rood-wit-blauw

De Nederlandse titel bij de vrouwen was voor Lorena Wiebes, die de sprint won van een elitegroep. Marianne Vos werd tweede op het Nederlandse Loterij NK in Ede, Amy Pieters derde.

lees meer

zaterdag 29.06.2019

beloften weg dekker.jpg
David Dekker sprint naar Nederlandse beloftentitel

De zege in de wegwedstrijd van het Nederlandse Loterij NK in Ede ging naar David Dekker. De renner van Metec-TKH won in de sprint. Nils Eekhof (Sunweb) werd tweede, Marijn van den Berg namens Metec-TKH derde.

lees meer

vrijdag 28.06.2019

nk wegrijden tips .jpg
Alles wat je moet weten over de NK Wegwedstrijden

Op zaterdag 29 juni strijden de beloften en Elite vrouwen om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Vanaf de Arnhemseweg gaat de wedstrijd van start en wordt deze vervolgd richting Bennekom over de Dreeslaan en Diedenweg. Vanaf de licht glooiende Geertjesweg in Wageningen rijden de renners via de Hartenseweg terug naar Ede. De beloften rijden de ronde van 25,2 kilometer zes keer en de vrouwen vijf keer. Op zondag 30 juni is het de beurt aan de Elite mannen. Nederlands beste mannen strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Ook de mannen rijden vanaf de Arnhemseweg de plaatselijke omloop van 25,2 km vanuit Ede door Bennekom naar Wageningen. De mannen rijden de ronde van 25,2 kilometer negen keer

lees meer

vrijdag 28.06.2019

Nieuwsbericht foto vrouwen.jpg
Favorietenrol is kans en bedreiging voor Wiebes

Niemand zal zeggen dat tweedejaars Lorena Wiebes onverslaanbaar is, maar op een relatief vlak parcours is de renster van Parkhotel Valkenburg wel dé uitgesproken favoriet als het deelnemersveld tot het allerlaatst bij elkaar blijft. Een mooie kans voor de Mijdrechtse om haar eerste Nederlandse titel in deze categorie in de wacht te slepen. Maar die rol van superfavoriet is ook gevaarlijk, want weinig teams zullen zaterdag van start gaan met de intentie de wedstrijd in een sprint te laten eindigen.

lees meer

donderdag 27.06.2019

Nieuwsbericht foto - beloften voorbeschouwing.jpg
Hoole hoopt met SEG ook wegtitel te behalen

Daan Hoole werd woensdag Nederlands kampioen tijdrijden namens SEG Racing Academy. Daarmee was zijn nationale titelstrijd in Ede al dik geslaagd, maar hij wil met de opleidingsploeg van Bart van Haaren ook komende zaterdag het rood-wit-blauw veroveren. En hij erkent: “De druk is best hoog.” De afgelopen drie jaren bleek SEG nameijk steeds de winnende formatie. Nadat Fabio Jakobsen in 2016 in de massasprint zijn eerste nationale titel bij de beloften op de Brouwersdam veroverde, bleek de huidige prof van Deceuninck QuickStep een jaar later in het Montferland na een zware finale gewoon de beste in een uitputtingsslag. Hij bewees ermee klaar te zijn voor de overstap naar de profs en die stap verteerde hij bijzonder goed, aangezien hij al zeges in de Scheldeprijs en de BinckBank Tour op zijn naam heeft weten te zetten.

lees meer

woensdag 26.06.2019

van Emden2.jpg (1)
Van Emden naar tweede proftitel tijdrijden

Jos van Emden is in Ede Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Hij behaalde zijn tweede titel tegen de klok. Eerder won hij in 2010. Sebastian Langeveld werd tweede op 8 seconden, Dylan van Baarle derde op 27 tellen. Marien Bogerd van Allinq-Krush-De IJsselstreek won de clubtitel door Kannibaal-duo Bert Smilda (tweede) en Wieger van der Wier (derde) voor te blijven.

lees meer

woensdag 26.06.2019

NK Wielrennen Van Vleuten.jpg
Annemiek van Vleuten veruit de sterkste op het NK Tijdrijden

Annemiek van Vleuten is winnares geworden van het Nederlands Kampioenschap tijdrijden in Ede. De wereldkampioene op deze discipline bleef titelverdedigster Ellen van Dijk maar liefst 1 minuut 35 voor. Brons was er voor Anna van der Breggen, die 1 minuut 49 toegaf op de winnares. Manon de Boer won bij de vrouwen elite-zonder-contract.

lees meer

woensdag 26.06.2019

Nieuwsbericht foto beloften.jpg
Daan Hoole is in Ede Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften geworden

De renner van SEG bleef Wessel Krul (WPGA) zeven seconden en Nils Sinschek (Sunweb) acht tellen voor. Hoole was als junior in 2015 al Nederlands kampioen op de weg. "Ik had natuurlijk gehoopt op de titel. Ik weet dat ik een goede tijdrijder ben en dan is het heel mooi om Nederlands kampioen te worden. Dit is een titel die veel betekent voor me. In het begin liep het goed, maar achteraf ben ik wel iets te hard gestart. Toen viel ik even stil, maar op het laatste moment kon ik het doortrekken...

lees meer

woensdag 26.06.2019

tijdrijden nieuwsbericht wat kun je verwachten.jpg
Alles wat je moet weten over het NK Tijdrijden

De tijdrit start aan de Arnhemseweg in Ede. De renners zetten via de N304 koers richting Otterlo, waar de vrouwen en beloften aan de Apeldoornseweg terugwaarts zullen keren richting Ede. De mannen zullen nog een mooie extra lus door het Het Nationale Park De Hoge Veluwe rijden met verschillende hoogtemeters. Voor de mannen is het een tocht van 40,8 kilometer en voor de beloften en vrouwen 31,8 kilometer.

lees meer

maandag 24.06.2019

tijdrijden nieuwsbericht2.jpg
Startlijsten NK Tijdrijden

Bekijk de startlijsten voor het NK Tijdrijden op woensdag 26 juni

lees meer

maandag 24.06.2019

tijdrijden vrouwen nieuwsbericht.jpg
Wereldtop vrouwen strijdt om Nederlandse titel tijdrijden

In Nederland zijn we er eigenlijk aan gewend. Maar laat het eens tot je doordringen: de wereldkampioene tijdrijden (Annemiek van Vleuten) neemt het bij het Nederlands Kampioenschap op deze discipline woensdag op tegen de nummers twee en drie van de wereld. In Innsbruck (Oostenrijk) stonden vorig jaar september naast Van Vleuten immers ook Anna van der Breggen (zilver) en Ellen van Dijk (brons) op het ereschavot van de mondiale titelstrijd. “Ik denk dat we later pas werkelijk beseffen hoe bijzonder dat is” zei de draagster van regenboogtrui eerder deze maand.

lees meer

zondag 23.06.2019

tijdrijden nieuwsbericht.jpg
Van Baarle kent zijn uitdagers voor NK Tijdrijden

Dylan van Baarle kent zijn uitdagers voor het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. De renner van Team Ineos kan woensdagmiddag 26 juni tegenstand verwachten van Niki Terpstra (Total-Direct Energie). De nummer twee van vorig jaar meldde zich ook dit jaar aan voor de nationale titelstrijd tegen de klok.

lees meer

vrijdag 21.06.2019

bezoeken kijklocaties nieuwsbericht.jpg
Op zoek naar een mooie plek om de wedstrijden van het NK Tijdrijden te bekijken?

Op woensdag 26 juni komen de Nederlandse toppers in actie tijdens het NK Tijdrijden. Kom jij naar Ede om de beloften, Elite vrouwen en Elite mannen aan te moedigen? Wij hebben leuke kijklocaties voor je op een rij gezet.

lees meer