Editie 2019

 

 

NK Wegwedstrijden - Zondag 30 juni

Fabio Jakobsen is de nieuwe Nederlands Kampioen wielrennen. De renner kwam op de Arnhemseweg in Ede als snelste over de finish. 

Een kopgroep van negen kleurde de koers met Koen Bouwman, Jos van Emden (Jumbo-Visma), Elmar Reinders, Oscar Riesebeek (Roompot), Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert), Adriaan Janssen (MonkeyTown-A Bloc), Arne Peters (Alecto), Thijs de Lange (Metec-TKH) en Luuc Bugter (BEAT). Elmar Reinders demarreerde in de laatste ronde uit deze groep en leek met een lange solo op weg naar de nationale titel, maar mede door het jagende peloton onder leiding van onder meer de miniploeg van EF Education First (Sebastian Langeveld, Julius van den Berg en Moreno Hofland) in het zicht van de haven in de kraag gegrepen door Fabio Jakobsen. Danny van Poppel die samen met Jakobsen de sprint aan ging kwam als tweede over de finish, maar werd gedeclasseerd door een manoeuvre. De tweede plek ging hierdoor naar Moreno Hofland. Bas van der Kooij werd derde.

Professionals

 

 

Professionals

🥇 Fabio Jakobsen (4:50:18)
🥈 Moreno Hofland (4:50:18)
🥉 Bas van der Kooij (4:50:18)

 

Bekijk alle uitslagen

 

Medaillewinnaar aan het woord 
Jakobsen sprint naar eerste proftitel in Ede

 

 

 


 

 

NK Wegwedstrijden - Zaterdag 29 juni

Lorena Wiebes pakt in Ede het goud tijdens de Nederlandse Loterij NK Wielrennen in Ede en is hiermee de nieuwe Nederlandse kampioen op de weg bij de vrouwen. Het is voor haar de eerste keer dat ze de nationale titel pakt. In de slotfase weerstond de Mijdrechtse knap de aanvallen van Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten. Oppermachtig sprintte zij naar de overwinning. Marianne Vos werd tweede en Amy Pieters derde.

David Dekker werd zaterdag de nieuwe nieuwe Nederlands kampioen bij de beloften. De 21-jarige was in de massasprint op de Arnhemseweg in Ede de beste en mag komend jaar in het rood-wit-blauw rijden. Tweede werd Nils Eekhoff uit Rijsenhout die en Marijn van den Berg uit De Meern werd derde. 

Vrouwen

Foto: Cor Vos

Elite Vrouwen

🥇Lorena Wiebes (2:57:37.000) 
🥈Marianne Vos (2:57:37.000) 
🥉Amy Pieters (2:57:37.000)


Bekijk alle uitslagen

Beloften

Foto: Cor Vos

Beloften

🥇 David Dekker (3:10:41.000)
🥈 Nils Eekhoff (3:10:41.000)
🥉 Marijn van den Berg (3:10:41.000)

Bekijk alle uitslagen

Wedstrijdverslagen


NK Tijdrijden

Jos van Emden is voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Op het prachtige parcours in Ede reed hij de snelste tijd (46.59). Met een gemiddelde van 52,1 kilometer was hij acht seconden sneller dan Sebastian Langeveld. Titelverdediger Dylan van Baarle derde.

Annemiek van Vleuten is de nieuwe Nederlands kampioen tijdrijden bij de vrouwen. Zij was 'in haar achtertuin', veel sneller dan de kampioene van 2018 Ellen van Dijk, die tweede werd. Zij klokte 39 minuten en 14 seconden. Van Dijk volgde op ruim anderhalve minuut. Anna van der Breggen werd derde.

Daan Hoole wint het NK Tijdrijden bij de Beloften. Hij reed de 31,8 kilometer in een tijd van 38 minuten en 18 seconden. Wessel Krul was 7 seconden langzamer en werd tweede. Nils Sinschek werd op 8 seconden derde.

Elite Mannen

Foto: Cor Vos

Elite Mannen 
🥇 Jos van Emden (0:46:59) 
🥈 Sebastian Langeveld (0:47:07) 
🥉 Dylan van Baarle (0:47:26)

Bekijk alle uitslagen

Elite Vrouwen

Foto: Cor Vos

Elite Vrouwen 
🥇Annemiek van Vleuten (0:39:14) 
🥈Ellen van Dijk (0:40:49) 
🥉Anna van der Breggen (0:41:03)

Bekijk alle uitslagen

Beloften

Foto: Cor Vos

Beloften Mannen 
🥇 Daan Hoole (0:38:18) 
🥈 Wessel Krul (0:38:25) 
🥉 Nils Sinschek (0:38:26)

Bekijk alle uitslagen

Wedstrijdverslagen