Bewonersinformatie

 

Het NK Wielrennen komt naar Ede! Een unieke generatie Nederlandse wielrenners strijden in Ede om de kampioenstruien.    

Op woensdag 26 juni starten en finishen de tijdritten voor beloften, dames en heren in Ede. Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni vinden de wegwedstrijden plaats. Bekijk hier het volledige programma. 

Hieronder is alle informatie te vinden betreffende de bereikbaarheid tijdens het NK Wielrennen. 

 

Zondag 30 juni

In de middag starten om 12.05 uur de heren de NK Wegwedstrijd. Het parcours is 25,2 km en start en finisht op de Arnhemseweg in Ede. 

 • Kan ik het parcours kruisen? Ja, overal kan het parcours gekruist worden. Lees hieronder meer details.
 • Zijn de fietspaden afgesloten? Nee, op de van de rijbaan afgescheiden fietspaden kun je blijven fietsen.
 • Op het volledige parcours geldt van 12:05 - 18:00 uur een tijdelijke verkeersafsluiting tussen passage van de organisatiewagens met de rode en groene vlag. Na de wagen met de groene vlag kan het verkeer met de richting van het parcours mee rijden of kruisen op teken van de verkeersregelaar.
 • De kernen van Bennekom en Wageningen blijven bereikbaar. Bij het verlaten van de kern kan, op teken van de verkeersregelaar, met het parcours worden meegereden, hou hierbij wel rekening met eventueel een wachttijd. 
 • Na passage van de wedstrijd is het op diverse punten mogelijk om de weg te kruisen. Indien mogelijk zijn er oversteken voorzien die bemand worden door verkeersregelaars. 

Bekijk de bereikbaarheid per plaats

 

 

 


 

Zaterdag 29 juni

In de ochtend starten om 10.00 uur de beloften (< 23 jaar) en in de middag starten om 14.35 uur de dames de NK Wegwedstrijd. Het parcours is 25,2 km en start en finisht op de Arnhemseweg in Ede. Zowel de beloften als de dames rijden een aantal rondes over het parcours langs Ede, Bennekom en Wageningen. 

 • Kan ik het parcours kruisen? Ja, overal kan het parcours gekruist worden. Lees hieronder meer details.
 • Zijn de fietspaden afgesloten? Nee, op de van de rijbaan afgescheiden fietspaden kun je blijven fietse
 • Op het volledige parcours geldt van 10.00 - 17.45 uur een tijdelijke verkeersafsluiting tussen passage van de wagen met de rode, de renners en vervolgens de groene vlag. Na de wagen met de groene vlag kan het verkeer met de richting van het parcours mee rijden of kruisen op teken van de verkeersregelaar
 • De kernen van Bennekom en Wageningen blijven bereikbaar. Bij het verlaten van de kern kan, op teken van de verkeersregelaar, in de richting van het parcours worden meegereden, hou hierbij wel rekening met eventueel een wachttijd.
 • Na passage van de renners is het op alle wegen uitkomend op het parcours mogelijk om de weg te kruisen. Indien mogelijk zijn er oversteken voorzien die bemand worden door verkeersregelaars. 

Bekijk de bereikbaarheid per plaats

 

 


 

Woensdag 26 juni - tijdrit

Renners starten individueel om het tijdritparcours door Ede en omgeving zo snel mogelijk af te leggen. De dames en beloften rijden een zelfde parcours.  De heren rijden een extra rondje door het Nationale Park de Hoge Veluwe. Om de minuut start er een renner, (kruisend) verkeer op de route is dus niet mogelijk in het belang van de veiligheid van de renners. Op woensdag 26 juni gelden er voor bewoners en bezoekers bijzondere verkeer- en parkeermaatregelen om alles goed te laten verlopen.

 • Het gehele parcours voor de dames en beloften is vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur afgesloten: Arnhemseweg, Rijksweg/N224, Apeldoornseweg/N304 (keerpunt t.h.v. Dienstgebouw Hoge Veluwe / hm.p. 14.4), Apeldoornseweg/N304, Raadhuisstraat, Arnhemseweg.
 • Het uitgebreide parcours voor de heren is van 13.00 uur tot 16.00 uur afgesloten: Hoenderloseweg, Houtkampweg, Prins Hendriklaan,Houtkampweg, Apeldoornseweg/N304 .
 • Uiteraard zijn er met de verschillende diensten goede afspraken gemaakt in het geval van calamiteiten.

Bekijk de bereikbaarheid per plaats